در این مطلب قصد داریم در مورد سئو و بهینه سازی لندینگ پیج به شما توضیح بدهیم. لندینگ پیج یا صفحه فرود، صفحه ای است که با کمک آن توجه بازدیدکنندگان سایت خود را جلب می کنید و آنها را وادار می کنید تا کاری که شما می خواهید را انجام دهند. یک صفحه فرود موثر نه تنها مخاطبان را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه راهنمای بازدیدکنندگان سایت به یک صفحه خاص و همچنین متقاعد کننده آنها برای “ثبت نام” ، “خرید” یا “مشترک شدن” است.
لندینگ پیج صفحه وبی است که بر روی بازاریابی یک محصول یا خدمات خاص متمرکز شده است و یا بیننده را وادار به انجام عملی می کند. اغلب اوقات، وارد شدن یک فرد به یک صفحه فرود با دیدن یک نشانگر جذاب مانند یک تبلیغ در شبکه های اجتماعی یا لینکی در یک ایمیل شروع می شود.
لندینگ پیج همان صفحه اصلی یا صفحه مقدماتی نیست، یک صفحه مجزا با تمرکز فوق العاده روی موضوعی خاص، بهینه سازی شده است تا بازدیدکننده را وادار به انجام یک اقدام خاص کند – همه متون ، تصاویر و هر پیمایشی ، مستقیماً مربوط به آن نتیجه ای است که صفحه به منظور آن هدایت شده است.
- CTR کاهش می یابد : لندینگ پیج شما ممکن است فاقد دکمه ای باشد که کاربر را به فرم یا جایی که می خواهید منتقل کند و در نهایت کاربر سردرگم می شود.
- بانس ریت (نرخ فرار) افزایش می یابد : هنگامی که بازدیدکنندگان سایت شما پاسخ مناسب برای سوال خود پیدا نکنند یا مطلب شما از نظرشان جذاب نباشد، به سرعت سایت شما را ترک می کنند و به سراغ سایت دیگری می روند.
بهینه سازی کلمات کلیدی لندینگ پیج
1. عنوان صفحه
- مراقب طول عنوان باشید : سعی کنید عنوان صفحه لندینگ پیج شما کمتر از 60 کاراکتر باشد. به این دلیل که تایتل هایی که بیش از 50 الی 60 کاراکتر دارند، در نتایج گوگل کوتاه می شوند و ممکن است بخش مهمی از عنوان صفحه شما به کاربران نمایش داده نشود.
- از کلمات کلیدی هوشمندانه استفاده کنید : عنوان صفحه خود را از کلمات کلیدی متعدد پر نکنید، بلکه از یک یا دو کلمه کلیدی که هدف شما هستند استفاده کنید.
- کلمات کلیدی را در ابتدای عنوان صفحه فرود قرار دهید : بگذارید کاربران اول اطلاعات و کلمه کلیدی برجسته شما را ببینند.
- در عنوان از یک نام تجاری استفاده کنید : استفاده از نام شرکت یا مجموعه شما (بالاخص اگر یک شرکت محبوب داشته باشید) حس اعتماد کاربران را افزایش می دهند و فکر نمی کنند قرار است وارد یک سایت بی نام و نشان شوند.
- از عنوان های تکراری اجتناب کنید : از عنوان هایی که قبلا برای مطالب خود استفاده کرده اید، برای لندینگ پیج استفاده نکنید، چرا که ممکن است محتوای تکراری تلقی شود و به رتبه گوگل شما آسیب بزند.
2. توضیحات متا
- مراقب طول آن باشید : توضیحات متای صفحه خود را در حدود 155 کاراکتر نگه دارید.
- موارد مهم را بنویسید : تصور کنید که شما می خواهید یک آگهی قدرتمند را در وب سایت ها و شبکه های اجتماعی بنویسید، چه چیزی می نویسید؟ حالا همان را خلاصه کنید و در توضیحات بنویسید. این توضیحات باید مانند یک آگهی کاربران را ترغیب کند که بر روی لینک لندینگ پیج شما کلیک کنند.
3. تگ های هدر
- سرفصل ها را به ترتیب سلسله مراتبی قرار دهید : این تگ ها باعث می شوند که کاربران نکات اصلی را در مدت زمان کوتاهی بخوانند. به طور مثال عنوان صفحه تگ H1 دارد و فقط باید از یک تگ H1 در صفحه خود استفاده کنید و عناوین اصلی بعدی از تگ H2 استفاده می کنند و زیر عنوان ها از تگ H3 استفاده می کنند. این تگ ها و کوچک و بزرگ بودن فونت عناوین صفحه، به کاربران نشان می دهد که باید دنبال چه چیزی باشند.
- بهینه سازی سرفصل ها با کلمات کلیدی : سرفصل ها معمولا بخش های مهم یک محتوا هستند، بنابراین توصیه می شود از کلمات کلیدی مهم خود در آنها استفاده کنید.
- عناوین خود را برجسته کنید : سعی کنید برای عناوین مطلب خود از فونت های بزرگتر و با رنگ متفاوت تری استفاده کنید تا خواندن آن برای کاربران ساده تر باشد.
4. محتوا
- کلمات کلیدی را در 100 الی 150 کلمه اول محتوا قرار دهید : هم کاربران و هم موتورهای جستجو با استفاده از خطوط اولیه ی مطلب، متوجه می شوند که قرار است با چه چیزی مواجه شوند.
- استفاده از انواع کلمات مرتبط : با توجه به جستجوی معنایی، خیالتان راحت باشد که گوگل معنی کلمات مترادف و اصطلاحات مرتبط را متوجه می شود و با خیال راحت می توانید در محتوای خود از آنها استفاده کنید.
- محتوای طولانی بنویسید : محتواهای طولانی معمولا رتبه های بالاتری دارند. البته این را در نظر بگیرید که محتوای طولانی ای که مفید باشد و هر آن چیزی که کاربر به دنبالش است را به او بگوید. اگر فکر می کنید با محتوای کوتاه هم می توانید منظورتان را برسانید و کاربران را درگیر کنید، پس همین کار را بکنید.
5. جستجوی داخلی
6. گراف بسازید.
بهینه سازی بصری لندینگ پیج
7. مارک آپ اسکیما
- Markup Helper برای پیاده سازی اسکیما در وب سایت
- و Testing Tool برای پیش نمایش اسنیپت های شما
8. مدیاها و فایل های رسانه ای
- بهینه سازی ویژگی های alt تصاویر : به تصاویری که به صفحه لندینگ پیج خود اضافه می کنید، متن alt اضافه کنید. متن alt به موتورهای جستجو کمک می کند تا تصاویر و فایل های رسانه ای برای موتورهای جستجو قابل فهم تر باشد.
- نوشتن محتوای ویدیو : اگر در صفحه خود از ویدیوهای آموزشی استفاده می کنید، بهتر است که محتوایی که در ویدیو نمایش داده می شود را به صورت متن در زیر آن قرار دهید. این کار دو سود برای شما دارد، اولا اینکه محتوای متنی صفحه شما افزایش پیدا کرده و دوما اینکه وقتی کاربران به هر دلیلی نمی توانند یا نمی خواهند ویدیوهای شما را مشاهده کنند یا با درک آن مشکل دارند، متن می تواند آنها را به خوبی راهنمایی کند.
9. محتوای Fold Content
10. دکمه های اشتراک شبکه های اجتماعی
بهینه سازی فنی لندینگ پیج
11. سرعت صفحه
12. موبایل فرندلی
- از طراحی واکنشگرا (ریسپانسیو) برای سایت خود استفاده کنید.
- به تجربه کاربر توجه کنید : اطمینان حاصل کنید که سایت شما (به طور کلی) و صفحات لندینگ پیج شما در موبایل و دسکتاپ سریع لود می شوند و همه ی محتواها به درستی نمایش داده می شوند.
بهینه سازی لینک های لندینگ پیج
13. بک لینک
گاهی اوقات یک لندینگ پیج اشتباه به جای لندینگ پیج اصلی شما ایندکس می شود، چرا که دارای لینک های معتبرتری است و سیگنال ارتباط قوی تری را برای موتورهای جستجو ارسال می کند.
برای رفع این مشکل باید :
- لینک های صفحات مورد نظرتان را مقایسه کنید و بررسی کنید که آیا صفحه لندینگ پیج اشتباه دارای بک لینک های با اعتبار بالا است یا خیر.
- با سایت هایی که از آنها بک لینک دریافت کرده اید تماس بگیرید و از آنها بخواهید تا لینک دهی خود را اصلاح کنند و به صفحه درست لینک بدهند.
- سعی کنید برای لندینگ پیج مد نظرتان، بک لینک های معتبر و طبیعی و با کیفیت کسب کنید.
14. لینک های خروجی (Outbound Links)
لینک های خروجی ای که به صفحات لندینگ پیج اشتباه شما داده شده است، باعث می شوند که در ایندکس سازی و رتبه بندی موتورهای جستجو، باعث رشد لندینگ پیج اشتباه شما شوند و لندینگ پیج اصلی و مد نظر شما، رشد نداشته باشد.
15. لینک های داخلی (Internal Links)
وقتی چندین صفحه یک موضوع یا یک کلمه کلیدی را مورد هدف قرار می دهند، لینک های داخلی شما از ارزش کمتری برخوردار می شوند و موتورهای جستجو نمی توانند مناسب ترین صفحه را برای موضوع مد نظر شما تعیین کنند. این یکی از بارزترین دلایل رتبه بندی صفحات اشتباه است.
چطور باید این مشکل را رفع کنیم :
می توانید لینک های داخلی خود را به سادگی اصلاح کنید و به صفحه لندینگ پیج اصلی خود لینک بدهید.
Canonicalize
اگر چند صفحه با محتوای تقریبا یکسان دارید، از کد rel = canonical در صفحات خود استفاده کنید که به موتورهای جستجو بگویید کدام یک از صفحات یکسان شما، از بقیه اهمیت بیشتری دارد. استفاده از کنونیکال، از داشتن محتوای تکراری جلوگیری می کند.
Noindex
صفحاتی وجود دارند که برای بازدیدکنندگان شما ارزشمند هستند، اما نیازی به ایندکس شدن آنها در موتورهای جستجو ندارید. به طور مثال دسته بندی بخش وبلاگ سایت شما.
برای اینکه از ایندکس این صفحات در موتورهای جستجو جلوگیری کنید، کافی است از متاتگ Noindex در HTML خود استفاده کنید.
حذف صفحات بدون کاربرد
خیلی باید یک صفحه بی ارزش باشد که کار به اینجا برسد که بخواهید آن را حذف کنید. اما اگر فکر می کنید صفحه ای که کاملا بی ارزش است و بازدیدهای شما را به سمت خود جلب می کند، باید آن را حذف کنید.
قبل از این کار مطمئن شوید به آن صفحه بک لینک مهمی داده نشده و لینک های داخلی شما به آن مربوط نیستند. پس از حذف آن هم، با استفاده از ریدایرکت 301، آدرس آن را به یکی از مطالب مرتبط منتقل کنید تا بازدیدهای شما از بین نروند.
منبع مطلب : How to Make the Right Landing Page Rank: A Complete SEO Checklist نوشته شده توسط Aleh Barysevich ترجمه و ویرایش توسط روشا وب