13 روش برای بهینه سازی نقشه سایت XML

نقشه سایت XML

ما با شما تماس می گیریم

ما با شما تماس می گیریم

لطفا امتیاز دهید

ساخت و بهینه سازی نقشه سایت XML ( XML sitemap ) یکی از اساسی ترین اقداماتی است که هر سایتی در ابتدای کارش باید انجام دهد. نقشه سایت برای موتورهای جستجو بسیار مهم است. چرا که باعث می شود خیلی سریع و ساده اطلاعاتی در مورد ساختار و محتوای یک وب سایت بدست آورند.

نقشه های سایت XML برخی از داده های مهم متا را نیز به موتورهای جستجو اطلاع می دهند، مواردی مانند :

  • هر صفحه هر چند وقت یک بار بروز می شود.
  • آخرین تغییرات هر صفحه از سایت چیست
  • صفحات در ارتباط با یکدیگر چقدر مهم هستند

چگونه باید یک نقشه سایت XML را ساخت و بهینه کرد ؟

در ادامه ی این مقاله ما قصد داریم 13 روش قدرتمند را برای بهینه سازی نقشه سایت XML برای سئوی سایت به شما معرفی کنیم.

 

1. از ابزارها و پلاگین های ساخت نقشه سایت بصورت اتوماتیک استفاده کنید.

با استفاده از پلاگین هایی که برای این کار وجود دارند، خیلی سریع و ساده می توانید یک سایت مپ حرفه ای برای سایت خود بسازید. پلاگین هایی مانند XML Sitemap generator یا یک پلاگین دیگر که بسیار محبوب است مانند Google XML Sitemaps

همینطور وب سایت های وردپرسی که از پلاگین Yoast SEO برای سئو استفاده می کنند می توانند از قابلیت خود پلاگین برای سایت نقشه سایت استفاده کنند.

اگر هم دوست ندارید که از پلاگین برای ساخت نقشه سایت خود استفاده کنید، می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید. نقشه سایت نیازی به قالب ندارد و شما می توانید در یک فایل متنی هر URL را در خطوط جدید بنویسید. اگر هم می خواهید از ویژگی hreflang برای صفحات سایت خود استفاده کنید، باید یک نقشه سایت کاملتر استفاده کنید و اگر از پلاگین ها برای این کار استفاده کنید کارتان بسیار آسان تر می شود.

 

2. ثبت نقشه سایت در گوگل

پس از ساخت نقشه سایت XML، لازم است که آن را به گوگل معرفی کنید و این کار را می توانید از طریق Google Search Console انجام دهید.

پس از وارد شدن به داشبورد گوگل سرچ کنسول، بر روی Crawl کلیک نمایید و پس از ورود به صفحه Sitemaps بر روی Add Test Sitemap کلیک نمایید. قبل از کلیک بر روی ثبت، نقشه سایت خود را بررسی کنید تا خطاهایی که ممکن است از ایندکس شدن صفحات شما جلوگیری کنید را بیابید.

با ثبت نقشه سایت در گوگل می توانید سرعت ایندکس شدن صفحات سایتتان را بالاتر ببرید و به گوگل بگویید که چه صفحاتی از نظر شما با کیفیت هستند و قابلیت راه یافتن به لیست سرچ های گوگل را دارند.

مزیت های ثبت نقشه سایت در گوگل :

  • به گوگل کمک می کنید تا ساختار سایت شما را سریعتر بشناسد و سریعتر آنها را ایندکس کند.
  • یافتن خطاهایی که ممکن است از ایندکس شدن صفحات سایت شما در گوگل جلوگیری کند.

 

3. صفحات با کیفیت بالا و مهم را در نقشه سایت خود اولویت بندی کنید.

وقتی نوبت به رتبه بندی یک سایت می رسد، کیفیت کلی سایت یک عامل کلیدی برای گوگل خواهد بود.

اگر سایت مپ شما، ربات های گوگل را به هزاران صفحه که کیفیت پایینی دارند و بی اهمیت هستند هدایت کند، از نظر گوگل یک سایت بی کیفیت تلقی خواهید شد. مثلا چه کسی ممکن است دوست داشته باشد صفحه ی ورود به سایت را در صدر جستجوهای گوگل ببیند ؟؟

پس سعی کنید ربات ها را به صفحات مهم سایت خود هدایت کنید، مانند :

  • صفحاتی که بسیار خوب بهینه سازی شده اند
  • صفحاتی که شامل تصاویر و فیلم هستند
  • صفحاتی که محتوای بی نظیر زیادی داشته باشند
  • صفحاتی که تعامل سریع کاربر از طریق نظرات و بررسی ها را رقم بزنند.

 

4. صفحات مشکل دار برای ایندکس شدن را جدا کنید.

اگر کنسول جستجوی گوگل همه ی صفحات معرفی شدن در سایت مپ شما را ایندکس نکند، می تواند کمی نا امید کننده باشد، زیرا به شما نمی گوید که کدام صفحاتتان مشکل ساز هستند. به عنوان مثال اگر 20000 صفحه را به گوگل معرفی کنید و فقط 15000 صفحه از آنها ایندکس شود، گوگل به شما نمی گوید که مشکل آن 5000 صفحه ای که ایندکس نشدند چیست.

این امر به ویژه برای وب سایت های بزرگ تجارت الکترونیکی که چندین صفحه برای محصولات بسیار مشابه دارند، صادق است. بهترین کار این است که صفحات محصول را به نقشه های XML مختلف تقسیم کنید و هر کدام را آزمایش کنید.

برای این کار بایستی نقشه هایی ایجاد کنید که یکسری فرضیه را بتواند تایید کند. مثلا “صفحاتی که تصاویر محصول را ندارند ایندکس نمی شوند” یا “صفحات بدون محتوای منحصر به فرد ایندکس نمی شوند”.

وقتی مشکلات را فهمیدید، می توانید آن صفحات مشکل دار را بر روی “noindex” تنظیم کنید تا کیفیت کلی سایت شما را کاهش ندهند.

البته در سال 2018، کنسول جستجوی گوگل از نظر index Coverage بروز رسانی شد و در حال حاضر مشکلات صفحات را به شما نشان می دهد.

 

5. فقط ورژن کنونیکال URL ها را در نقشه سایت خود قرار دهید.

وقتی چندین صفحه دارید که بسیار به هم شبیه هستند، مانند صفحات محصول برای رنگ های مختلف یک محصول، باید از تگ “link rel = canonical” استفاده کنید تا به گوگل بگویید کدام صفحه “اصلی” است و باید ایندکس شود.

اگر صفحاتی با URL متعارف را که به صفحات دیگر لینک شده اند و اشاره می کنند، وارد نکنید، ربات ها برای کشف صفحات کلیدی، نیاز به زمان بسیار کمتری دارند.

 

6. هر زمان که ممکن باشد از ربات متا تگ برای Robots.txt استفاده کنید.

وقتی نمی خواهید صفحه ای ایندکس شود، باید از ربات های متا برای تگ های “noindex,follow” استفاده کنید. این کار باعث می شود گوگل آن صفحات را ایندکس نکند، اما ارزش لینکی که به آن داده اید را حفظ کند. این مسئله بالاخص برای صفحات کمکی که برای سایت شما مهم هستند اما نباید در نتایج جستجو نشان داده شوند بسیار مهم هستند، مثلا صفحه ورود به بخش مدیریت سایت.

اگر متوجه شدید که گوگل صفحات نسبتا بی اهمیت ( مثلا صفحات جداگانه محصول ) را ایندکس می کند، ممکن است بخواهید از robot.txt استفاده کنید تا جلوی این کار را بگیرید.

 

7. ایجاد نقشه های سایت داینامیک برای سایت های بزرگ

اگر شما صاحب یک سایت عظیم باشید، دیگر نمی توانید به سادگی صفحات خود را مدیریت کنید، پس باید قوانینی مشخص کنید تا تعیین شود چه زمانی یک صفحه در نقشه سایت XML شما قرار بگیرد، چه زمانی noindex شود و چه زمانی فالو باشد.

شما می توانید دستورالعمل های دقیقی در مورد نحوه ایجاد نقشه سایت XML داینامیک یا پویا پیدا کنید. البته باز هم می گوییم که پلاگین هایی که برای این کار ساخته شده اند خیلی کار شما را راحت تر می کنند.

 

8. از نقشه های سایت XML و همچنین RSS / Atom فیدها استفاده کنید.

RSS / Atom فید، هنگام بروز رسانی صفحه یا افزودن محتوای تازه به وب سایت، به صورت خودکار به موتورهای جستجو اطلاع می دهد. گوگل توصیه می کند که از هر دو نقشه سایت XML و فید RSS / Atom استفاده کنید تا سریعتر بتوانید به موتورهای جستجو کمک کنید تا بفهمند کدام صفحات باید ایندکس و به روز رسانی شوند.

با درج مطالب تازه به روز شده در RSS / Atom خود، یافتن محتواهای تازه را هم برای موتورهای جستجو و هم برای بازدیدکنندگان آسان خواهید کرد.

 

9. زمان تغییرات یک محتوا را فقط هنگام ایجاد تغییرات اساسی به روز کنید.

همانطور که می دانید گوگل به آپدیت شدن مطالب قدیمی اهمیت زیادی می دهد و زمانی که شما به گوگل اعلام کنید که یکی از صفحات یا مطالبتان آپدیت شده و تغییر کرده است، مجددا آن صفحه را بررسی و ایندکس می کند. حالا مسئله ای که در این مورد وجود دارد این است که شما باید زمانی اعلام کنید که صفحه ای تغییر کرده، که تغییرات اساسی ای داخل آن صورت داده باشید.

بسیاری از افراد برای اینکه بتوانند سئوی سایت خودشان را قوی تر کنند، مدام تغییرات کوچک می دهند و درخواست ایندکس سازی مجدد می کنند که این یکی از خطرات بالقوه سئوی سایت است. این کار می تواند باعث شود که گوگل آن صفحه خاص از سایت شما را به طور کل از نتیجه های جستجوی خود حذف کند.

 

10. URL های noindex را در نقشه سایت خود وارد نکنید.

زمانی که شما در نقشه سایت XML خود صفحات مسدود شده و noindex را وارد می کنید، به طور همزمان به گوگل می گویید که “واقعا مهم است که این صفحه را ایندکس کنید” و “مجاز نیستید که این صفحه را ایندکس کنید” و می دانید که سر در گم کردن گوگل حتما برایتان مشکل ساز خواهد شد.

 

11. درباره تنظیمات Priority خیلی نگران نباشید.

برخی از نقشه های سایت دارای ستون اولویت (Priority) هستند که در ظاهر به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحات از اهمیت بیشتری برخوردارند.

اما این که این ویژگی کار می کند یا نه، مدت هاست که مورد بحث بوده است. در سال 2017 Gary Illyes از گوگل در توییتی نوشت که Googlebot ( ربات گوگل ) هنگام خزیدن در نقشه های سایت، تنظیمات اولویت را نادیده می گیرد.

 

12. اجازه ندهید نقشه سایت شما خیلی بزرگ شود.

هرچقدر نقشه سایت شما کوچکتر باشد، فشار کمتری به سرور خود وارد می کنید.

گوگل و بینگ هر دو اندازه فایل های نقشه سایت پذیرفته شده را از 10 مگابایت به 50 مگابایت و 50000 URL در هر نقشه سایت XML افزایش داده اند. اگرچه این مورد افزایش حجم برای بسیاری از سایت ها کافی است، اما برخی از وبمسترها باید صفحات خود را در چند نقشه جایگذاری کنند.

به عنوان مثال ، اگر یک فروشگاه آنلاین با 200000 صفحه را اداره می کنید – برای مدیریت همه این موارد، باید پنج نقشه سایت جداگانه ایجاد کنید. جان مولر از گوگل در این مورد می گوید که اگر سایتی دارید که بیش از 50.000 URL دارد، بهتر است که آن آدرس ها را در نقشه های سایت جدا معرفی کنید و در نهایت یک نقشه سایت مرجع و جدا بسازید که نقشه های سایت در آن قرار بگیرند.

 

13. اگر لازم نیست نقشه سایت ایجاد نکنید !

فراموش نکنید که هر وب سایتی به نقشه سایت نیاز ندارد. گوگل می تواند صفحات سایت شما را به طور دقیق پیدا و ایندکس کند. به گفته ملر، نقشه سایت به خودی خود ارزش سئویی را برای همه وب سایت ها به ارمغان نمی آورد.

به طور مثال اگر شما یک وب سایت پورتفولیو دارید، یا یک وب سایت سازمانی که به ندرت به روز رسانی می شود و حاوی یک سری نکات و اطلاعات خاص است، اصلا به نقشه سایت نیازی ندارید.

نقشه سایت زمانی اهمیت دارد که شما محتواهای جدید زیادی تولید کنید و بخواهید در اسرع وقت ایندکس شود، یا صدها هزار صفحه محصول دارید و نیاز است اطلاعات وب سایت خود را به صورت مستقیم به گوگل معرفی کنید.

 

 

منبع مطلب : 13 Best Practices for Optimizing XML Sitemaps نوشته شده توسط ترجمه شده توسط روشا وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *