گوگل ادز، سرویس تبلیغات گوگل است که با کمک این سرویس می توان بازدید سایت را به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش داد. هزینه این سرویس توسط تبلیغ کننده پرداخت می شود، یعنی با هر بار کلیک مخاطب بر روی لینک سایت، هزینه ای از اکانت شما کسر می گردد.
گوگل ادز چیست؟
همیشه برای افزایش مشتری و جلب نظر دیگران تبلیغات نقش موثری برای کسب و کارهای مختلف داشته اند. اما امروزه تبلیغات صرفا برای فروشگاه ها و مراکز خرید نیست، هر کسی که سایتی داشته باشد، می تواند با کمک گوگل تبلیغ کند. گوگل ادز یا نام قدیمی آن گوگل ادوردز، سرویس تبلیغات گوگل است که با کمک این سرویس می توانید در شبکه های بزرگی همچون گوگل، گوگل پلی و دیگر شرکت ها و سایت های مربوط به گوگل تبلیغ کنید.
نحوه تبلیغات در گوگل
تبلیغات کلیکی گوگل یکی از با ارزش ترین و کم هزینه ترین نوع تبلیغات است. روش کار به این صورت است که ما کلمه ای که می خواهیم در اولین جستجوی گوگل نمایش داده شود را به گوگل ادز معرفی می کنیم، و گوگل به ازای هر یک نفری که بر روی لینک ما کلیک کرده و وارد وب سایت ما شود، مبلغ کمی را از ما دریافت می کند.
مثلا ما میخواهیم هر کسی “چاپ کاتالوگ” را جستجو کرد، ما اولین گزینه به ایشان معرفی شویم. پس ما صفحه ی چاپ کاتالوگ را به گوگل معرفی می کنیم. گوگل نیز به ازای هر شخصی که بر روی صفحه ما کلیک کرد و وارد وب سایت ما شد، مبلغی ( مثلا 1 سنت ) را از حساب ما کسر می کند.
البته بر خلاف تصور بسیاری، این تبلیغات تاثیری بر روی سئوی وب سایت نخواهد داشت. یعنی تا زمانی که شما به گوگل هزینه پرداخت کنید می توانید در نتیجه های سرچ “چاپ کاتالوگ” اول باشید. ولی به محض اینکه هزینه ای پرداخت نکنید، به همان جای اولی که بودید باز می گردید.
مثلا شما در زمینه چاپ کاتالوگ اگر در صفحه هشتم گوگل باشید، در صورتی که پرداخت هزینه را متوقف کنید به همان صفحه هشتم باز می گردید و بازدید هایی که توسط گوگل ادز وارد سایت شده اند، تاثیری در سئو نخواهند داشت.
گوگل ادز یا سئو ؟
اگر شما یک سایت دارید، صد در صد واژه سئو را شنیده اید و با آن آشنایی کافی دارید. می توان مفهوم سئو را با این تعریف ساده معرفی کرد: استراتژی هایی برای افزایش رتبه سایت در گوگل است که اگر سایت شما سئوی قوی ای داشته باشد می تواند در صفحات اول سرچ گوگل قرار گیرد، اما رقیب سئو، گوگل ادز است. یعنی شما با پرداخت هزینه به گوگل می توانید سایت خود را جز اولین نتایج گوگل بیاورید و هر کس مقدار بیشتری بپردازد جایگاه بالاتری را دریافت می کند.
تاثیر گوگل ادز چقدر است؟
چون افراد برای تبلیغات در سرویس گوگل ادز، پول پرداخت می کنند این سوال برایشان ایجاد می شود که آیا واقعا گوگل ادز تاثیرگذار و مفید است؟ جواب این سوال بله است به شرطی که شما تبلیغات خود را به درستی مدیریت کنید، کلمات کلیدی مناسبی انتخاب کنید، تبلیغات خود را در مکان درست قرار دهید، تبلیغ شما جذاب باشد و بتواند نظر مخاطب را جذب کند و مواردی از این دست، اگر رعایت شوند می تواند برای سایت شما مفید و موثر باشد.
تاثیر گوگل ادز در سئو
دلیل اینکه بازدید های گوگل ادز تاثیری در سئوی وب سایت ندارند این است که گوگل مخالف پرداخت هزینه برای سئو و بالا آمدن در نتایج جستجو است. و تاکید بسیاری بر این دارد که با استفاده از محتوای مفید و با ارزش به صدر نتیجه ی جستجو بیایید.
دلیل راه اندازی بخش گوگل ادز در وهله ی اول کسب درآمد برای گوگل و در وهله دوم کمک کردن به سایت هایی است که در حال حاضر امکان سئو کردن سریع محصولات و خدمات خود را ندارند و نیاز به کمک گوگل برای فروش کالای خود دارند.
توجه داشته باشید که قبل از اینکه ما بخواهیم کلمه یا کالایی را به گوگل ادز معرفی کنیم، ابتدا بایستی آنالیز کنم که مقدار جستجوی آن در یک ماه گذشته، سه ماه گذشته و شش ماه گذشته به چه صورت بوده است. چرا که ممکن است ما برای افزایش فروش، کلمه ی “چاپ کارت ویزیت” را به گوگل معرفی کنیم، ولی بعد از آنالیز متوجه شویم که اصلا در شش ماه گذشته هیچ کسی آن را در گوگل جستجو نکرده است !
یا متوجه شویم که میزان جستجوی “چاپ کارت ویزیت فوری” بسیار بیشتر از ذکر بدون فوری آن بوده است. پس منطقی است که ما از کلماتی که جستجوی بیشتری داشته اند استفاده کنیم که بتوانیم مخاطبین بیشتری را از گوگل به سایت خود سرازیر کنیم.
مزایای گوگل ادز
شما هزینه تبلیغات را با هربار کلیک پرداخت می کنید که این موضوع باعث کاهش هزینه می شود که جز مزایا گوگل ادز به حساب می آید. شما می توانید اطلاعات تبلیغ خود را مدیریت و بررسی کنید به طور مثال تعداد کلیک و تعداد ترافیک ورودی به سایت شما چقدر بوده است و هزینه نهایی چقدر می باشد.
تبلیغ در پلتفرم های مختلف
شما می توانید با سرویس تبلیغات گوگل با نام گوگل ادز در پلتفرم های مختلفی تبلیغ کنید، یعنی فرقی ندارد مخاطب شما با چه پلتفرمی (اعم از تلفن همراه، لپ تاپ و یا حتی اپلیکیشن های مختلف) است، اگر از خدمات گوگل استفاده می کند می تواند مخاطب هدفی برای تبلیغ شما باشد.
گوگل چگونه تبلیغ شما را ارزیابی می کند؟
- مقدار هزینه ای که پیشنهاد می دهید : شما براساس مقدار پرداختی که برای هر کلیک خواهید پرداخت، توسط گوگل ارزیابی می شوید. شما می توانید برای دفعات اول مقدار کمتری را پیشنهاد دهید و هر زمان نیاز به تغییر مبلغ داشتید آن را اصلاح کنید.
- کیفیت تبلیغ : گوگل به کیفیت تبلیغ شما بیشتر از هزینه توجه دارد. سرویس گوگل ادز به کیفیت تبلیغ شما نمره ای از 10 می دهد که هر چقدر این رتبه بیشتر باشد گوگل تبلیغ شما را بدون در نظر گرفتن مبلغ پرداختی در جایگاه بالاتری قرار می دهد.
گوگل ادز کیفیت تبلیغ را چگونه بررسی می کند؟
1- تعداد کلیک : نرخ کلیک یا Click-through rate یا به طور اختصار (CTR) نشان دهنده میزان و تعداد کلیکی است که تبلیغ شما داشته است، هرچقدر این عدد بیشتر باشد نشان می دهد کاربران با تبلیغ شما بیشتر ارتباط پیدا کرده اند و جذب آن شده اند. گوگل نیز به پاس مشتری مداری شما از شما حمایت میکند. شما می توانید با افزایش ارتباط بین کلمات کلیدی و آگهی خود شانس “کلیک کردن” را افزایش دهید.
2- تبلیغ شما باید مرتبط باشد: بگذارید یک مثال بزنیم، فرض کنید شما به دنبال خرید لپ تاپ هستید و در گوگل سرچ می کنید “خرید لپ تاپ” و گوگل نتایج زیادی را به شما نشان می دهد اما یکی از تبلیغات “خرید تلفن همراه” است، اینجاست که گوگل ادز به شما اعتراض می کند که محتوای تبلیغ شما با محتوای سرچ شده یکی نیست و گوگل ادز به شما یک امتیاز منفی می دهد.
تبلیغ مرتبط یک بعد دیگر هم دارد. مثال قبل را در نظر بگیرید، شما “خرید لپ تاپ” را سرچ کرده اید و گوگل سایت های متفاوتی را برای شما می آورد. به یک تبلیغ بر می خورید “خرید اقساطی لپ تاپ “، شما با ذوق فراوان روی لینک کلیک می کنید اما صفحه ای که باز می شود مربوط به خرید “اقساطی تلفن های هوشمند” است. در این موقعیت باز هم گوگل ادز از شما امتیاز کم می کند.
پس یکی از موارد افزایش کیفیت تبلیغ شما، ارتباط بین متن تبلیغ شما و محتوای سرچ شده توسط کاربر است. به همان اندازه بین متن تبلیغ و محتوای صفحه ای است که برای کاربر پس از کلیک باز می شود باید ارتباط وجود داشته باشد. در هنگام تبلیغ در گوگل ادز به این نکات توجه ویژه ای کنید.
گوگل ادز کاربر را به شما ترجیح می دهد :
مهم نیست شما چقدر هزینه کرده باشید، اگر کاربر از سایت شما خوشش نیاید گوگل ادز می فهمد و سریع اقدام می کند. اگر کاربر به هر دلیلی بر روی لینک تبلیغ شما کلیک کند اما به نسبت سریع از سایت خارج شود گوگل متوجه می شود. این خارج شدن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، مثلا ظاهر سایت شما جذاب نیست و یا سرعت پایینی دارد، مطالب سنگین و یا به درد نخور هستند. یکی از مواردی که می تواند به شما کمک کند داشتن یک سایت واکنش گرا یا ریسپانسیو است.
مفهوم سایت ریسپانسیو :
وقتی یک سایت واکنش گرا یا ریسپانسیو است یعنی شکل و ظاهر خود را در صفحات کوچکی مثل صفحه تلفن همراه حفظ می کند. بسیاری از کاربرانی که در گوگل سرچ می کنند با تلفن همراه هوشمند خود به دنبال اطلاعات هستند، پس اگر یک مخاطب (که با تلفن هوشمند سرچ می کند) وارد سایت شما شود و سایت ظاهر مناسبی نداشته باشد سریع از آن خارج می شود. پس بررسی های گوگل ادز از زمانی که مخاطب در سایت شما گذرانده است متوجه خروج سریع می شود و به نمره کیفیت تبلیغ شما را کم می کند.
سخن نهایی :
گوگل ادز یکی از راه های مناسب برای تبلیغ است، با اینکه هزینه دارد اما به صرفه است و موجب پیشرفت سایت شما می شود، به شرطی که اصول آن را بدانید پس بدون تحقیق و مشورت درباره استانداردهای گوگل ادز به سراغ این سرویس نروید. طراحی سایت روشا می تواند به شما در زمینه انتخاب بهترین کلمات کلیدی و قوی ترین محتواهای شما برای تبلیغات در گوگل مشاوره و راهنمایی ارائه نماید و همچنین پس از پرداخت تعرفه های تبلیغاتی، شما را به اولین گزینه جستجوی مرتبط با زمینه فعالیت خود تبدیل نماید.