8 تکنیک بهینه سازی صفحات برای نتایج جستجو، که گوگل دوست ندارد !

8 تکنیک بهینه سازی صفحات برای نتایج جستجو، که گوگل دوست ندارد !

ما با شما تماس می گیریم

ما با شما تماس می گیریم

لطفا امتیاز دهید

در این مطلب قصد داریم درباره هشت تکنیک بهینه سازی صفحات، برای بهینه سازی کردن صفحه برای نتایج جستجو، که گوگل آن را دوست ندارد؛ صحبت کنیم.

بهترین تکنیک های جستجوگر های سئو (SEO برگرفته از عبارت Search Engine Optimization است که کلمات معادلی چون SEO یا بهینه سازی موتور جستجو دارد که همگی آنها به یک معنی می باشند به معناي فريب و يا دستکاری موتور های جستجو با روش های غير اخلاقی نيست. آن ها برای کمک کردن به بهبود رويت و ارتباط وب سايت ها در نتايج جستجوی طبيعي با هدف رسيدن به رتبه بندي بالا، ايجاد شده اند) دائماً در حال توسعه هستند.

ما در این جا هشت تکنیک قدیمی را بررسی می کنیم که باید از آن ها دوری کنید در غیر این صورت مورد مجازات گوگل قرار خواهید گرفت. قبلاً طیف زیادی از روش های سئوی کلاه سیاه در مدت زمان کوتاه موفقیت آمیز بوده اما بهرحال این تکنیک ها همیشگی و پایدار نبوده اند.

 

در آخر باید بدانید که گوگل بسیار باهوش تر عمل می کند و هر روز الگوریتم خود را بهینه تر می کند و به همین دلیل هم به طور مداوم درحال پیشرفت است و استراتژی ها و سیاست گذاری های ما نیز برای بهینه سازی محتوا باید در حال پیشرفت باشد، اضافه می کنیم که انجام SEO به روش کلاه سفیدها به زمان و تخصص زیادی احتیاج دارد

و این مستلزم یک سیاست گذاری فوق العاده، نوآوری هایی متفاوت در داخل و خارج از سایت، ایجاد محتوای با کیفیت و توانایی سازگاری با محیطی که دائماً تغییر می کند است اما نتیجه آن کاملاً  قابل لمس است.

 

در این مقاله ما به بعضی از تکنیک های قدیمی اشاره می کنیم که باید از آنها اجتناب کنید و یا این که ریسک مجازات شدن را بپذیرید.

۱. استفاده زیاد از کلمات اصلی و کلیدی

یکی از مهمترین مسائلی که الان وجود دارد این است که محتوای تولید شده، بایستی برای کاربران یک وب سایت ارزشمند باشد. در گذشته وب سایت ها می توانستند با محتوای بی ارزشی که برای کاربران هیچ سود و ارزشی نداشت، به صدر نتایج جستجوی گوگل برسند.

روش کار آن وب سایت ها این بود که کلمات کلیدی مورد نظرشان را انتخاب می کردند و سپس در محتوایی که تولید می کردند به تعداد زیادی از آن کلمات کلیدی استفاده می کردند و در مورد موضوع اصلی که درباره ی همان کلمه ی کلیدی انتخابی بود، توضیح زیادی نمی دادند. با همین کار می توانستند گوگل را گول بزنند و با عناوین و تگ ها و سر تیترهای مرتبط با کلمه کلیدی مد نظرشان، به صدر نتایج سرچ گوگل راه پیدا کنند.

می توانید به طور مثال در کادر زیر متن انگلیسی را ببینید که چطور از کلمات کلیدی در آن به طور افراطی استفاده شده است :

استفاده زیاد از کلمات اصلی و کلیدی

گوگل در حال حاضر متوجه شده است که محتوای مناسب بهتر از کلمات کلیدی می تواند سوالات کاربران را پاسخ دهد به همین دلیل است که این روش بهینه سازی دیگر منسوخ شده است. در سال 2016 الگوریتم پاندا (الگوریتم پاندا (Panda Algorithm) نام رسمی یکی از الگوریتم های مهم گوگل است که وب سایت هایی با محتوای کم کیفیت و کپی را جریمه می کند و وب سایت هایی که محتوای بی نظیر و جذاب دارند را با بهبود رتبه و جایگاه در سئو، تشویق به ادامه ی روند تولید محتوای با کیفیت می کند) گفت که ما از این پس محتواهای تولید شده را تحلیل می کنیم و بررسی می کنیم که محتوای تولید شده واقعا با ارزش است یا فقط کلمات کلیدی در آن ساخته شده است.

 

مواردی مانند اینکه :

  • آیا محتوای متنی شما با عنوان و برچسب گذاری که انجام داده اید تطابق دارد؟
  • آیا تولید محتوایی که انجام داده اید مفید است یا فقط کلمات پشت سر هم ردیف شده اند ؟
  • در متن تولید شده چند بار از کلمات کلیدی استفاده کرده اید ؟
  • مخاطبی که به مطلب شما مراجعه کرده، پس از مطالعه ی آن چه سودی برده است ؟
  • آیا این محتوای تولید شده در نتایج جستجوی گوگل و در بین محتوای سایر وب سایت ها جایی دارد ؟

2. بهینه سازی سایت فقط برای دسکتاپ

قبلا بهینه سازی وب سایت برای موبایل خیلی مورد توجه سئو کاران نبود، چرا که تقریبا تمام افرادی که در گوگل جستجو می کردند از طریق کامپیوتر این کار را انجام می دادند. در سال 2016 میلادی گوگل اعلام کرد که در حال آزمایش ایندکس صفحات برای موبایل است.

به تازگی « جان مولر » که یکی از مدیران شرکت گوگل است اعلام کرد که اولین ایندکس موبایل گوگل از مارچ 2021 تمام محتواهایی که فقط برای دسکتاپ بهینه سازی شده اند را حذف خواهد کرد. او در ادامه گفت که ما برنامه داریم تا تمام سایت هایی که فقط نسخه دسکتاپ را پشتیبانی می کنند به طور کلی از فهرست گوگل خارج شوند.

در حال حاضر عموم کاربران اینترنت، از تلفن همراه خود برای سرچ های خود استفاده می کنند و وب سایتی که تنها برای نسخه کامپیوتر بهینه سازی شده باشد، نمی تواند انتظارات کاربران موبایل را برآورده سازد. پس باید این را بدانیم که زمان زیادی برای بهینه سازی وب سایت خود برای موبایل نداریم، مگر اینکه بخواهیم تقریبا 60 درصد از ترافیک وب سایت خودمان را از دست بدهیم !

بهینه سازی سایت برای موبایل

Mobilegeddon ( درسال 2015، الگوریتم های جستجوی گوگل برای سایت های موبایل فرندلی، اولویت بیشتری قائل شدند و در رتبه بندی به آنها امتیاز بیشتری تعلق گرفت. الگوریتم موبایل گدون، سر آغازی بود برای ارزش دادن به سایت های mobile friendly. ) در حال انجام است و وبمستر هایی که سایتشان را برای نسخه موبایل بهینه سازی نمی کنند مطمئنا از رقبای خود عقب می مانند.

مطمئن شوید که وب سایت شما در موبایل به خوبی اجرا می شود و از کنسول گوگل چک کنید که صفحات شما در نسخه موبایل به نتایج جستجوی گوگل راه پیدا کرده اند یا نه. همین الان که ما داریم این مطالب را مرور می کنیم، سایت های بسیاری کاربرانشان را به استفاده از ورژن موبایل ترغیب می کنند و بسیاری دیگر در حال آماده سازی ورژن موبایل سایت خود هستند تا کاربران موبایل پس از کلیک بر روی لینک سایت آنها، بطور خودکار شناسایی شده و ورژن موبایل را مشاهده کنند.

3. استفاده از کلمات کلیدی برای ترافیک بیشتر، نه ترافیک هدفمند

همانطور که در بالاتر توضیح دادیم در گذشته مارکتر ها در محتواهای متنی خود از کلمات کلیدی معروف استفاده می کردند تا ترافیک بیشتری برای سایت خود بدست آورند؛ زمانی هم که کاربران به سایتشان وارد می شدند متن بی ارزشی را مشاهده می کردند که مطالعه ی آن هیچ سودی برایشان نداشت و به همین دلیل به سرعت از آن سایت خارج می شدند.

این مسئله باعث گیج شدن و شک کردن موتورهای جستجو می شد که با الگوریتم های جدیدی که به وجود آوردند، تا حد بسیار زیادی جلوی این مسئله را گرفتند.

یعنی مثلا موتور جستجوی گوگل تخمین می زند که متنی که در حال حاضر در حال مطالعه ی آن هستید در روشا وب، مطالعه کردنش حدود 10 دقیقه زمان می برد، ولی اگر کاربرانی که به این صفحه مراجعه می کنند در مدت زمان کوتاهی ( مثلا 10 ثانیه ) صفحه را ببندند و از سایت خارج شوند، گوگل محاسبه می کند که پس این متن برای کاربر بدرد بخور نبود و احتمالا آنقدر بی ارزش است که حتی کاربر یک دقیقه هم آن را مطالعه نکرده است و همین مسئله باعث جریمه شدن سایت می شود.

راه حل این مسئله چیست ؟

مشغول محتوای خودتان بشوید !

گوگل تمام صفحات سایت شما را فهرست بندی می کند و تمامی مطالب و موضوعاتی که به آنها پرداخته اید را در دامنه آدرس دهی خود قرار می دهد و سپس آنها را رتبه بندی می کند.

این یعنی باید محتوایی که تولید می کنید مرتبط با نوع فعالیت شما باشد، به طور مثال ما یک شرکت طراحی وب سایت و مدیریت شبکه های اجتماعی هستیم، اگر بیاییم مقالات بحث بر انگیزی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بنویسیم، یعنی وارد حوزه ای شده ایم که هیچ ارتباطی به کسب و کار ما ندارد و این مسئله باعث می شود تا موتورهای جستجو سردرگم شوند و فراموش نکنید که تقاص سردرگمی آنها را شما باید بپردازید !

4. لینک های داخلی غیرطبیعی

زمانی که شما لینک های داخلی سایت خود را به صورت صحیح بسازید استراتژی صحیحی را برای سئوی سایتتان ایجاد می کنید. دلیل اهمیت لینک های داخلی این است که اولا کاربرانی که وارد یکی از محتواهای سایت شما می شوند می توانند از سایر مطالبتان هم استفاده کنند که این مسئله باعث می شود هم مطالبتان بازدید بیشتری داشته باشد و هم اینکه مدت زمان حضور کاربران در سایت شما افزایش بیابد.

دومین چیزی که اهمیت دارد این است که با لینک سازی داخلی یک ساختار ایده آل برای موتورهای جستجو فراهم می کنید و اصطلاحا آن ها را به بن بست نمی رسانید. یعنی اینکه مثلا وقتی یک خزنده ( Crawler ) گوگل به یکی از صفحات شما مراجعه می کند، از طریق لینک های داخلی صفحه می تواند به بقیه ی مطالبتان هم دسترسی پیدا کند. ولی زمانی که لینک سازی داخلی نداشته باشید پس از ورود به یک صفحه از سایت شما، متوقف می شود و به بن بست می رسد و نمی تواند به بقیه ی مطالبتان دسترسی سریع پیدا کند.

فراموش نکنید که در امر لینک سازی نباید زیاده روی کنید و از خطوط قرمز تعیین شده عبور کنید. این جمله را به یاد داشته باشید که « هر چیزی زیادش سمّ است ! ». این مورد در مورد بحث سئو و بهینه سازی سایت هم حائز اهمیت است که اگر می خواهید نتیجه ی خوب بگیرید باید افراط و تفریط را کنار بگذارید. اگر لینک سازی داخلی شما خیلی زیاد باشد و از کلمات کلیدی کاذب به اندازه ی زیاد استفاده کنید، گوگل ممکن است آنها را زیر نظر بگیرد و شما را مجازات کند.

حتما می دانید که مجازات گوگل هم یعنی اینکه پایان فعالیت آنلاین شما !

این نمونه ی لینک سازی باعث می شود که گوگل سایت یا در بهترین حالت آن مطلب شما را به عنوان اسپم شناسایی کند :

لینک سازی داخلی اشتباه

راه حل این مسئله چیست ؟

لینک های داخلی ای که در مطلب خود قرار می دهید، لینک های مرتبط با همان مطلب باشد که کاربران از طریق ورود به آن صفحات، بتوانند اطلاعات مفیدتری به دست بیاورند.

 

هنگام لینک سازی داخلی این سوال ها را از خودتان بپرسید.

  • آیا این لینک برای کاربرانی که این مطلب را مطالعه کردند واقعا ارزشمند است ؟
  • آیا این لینک با مطلب فعلی موضوع مرتبطی دارد ؟
  • کاربران پس از مطالعه ی این مطلب، نیاز دارند چه مطلب دیگری پیدا کنند تا اطلاعاتشان تکمیل تر شود ؟
  • آیا واقعا اطلاعاتی که در این صفحه است برای کاربران قابل فهم است یا یک متن گمراه کننده برای ترافیک بیشتر است ؟

5. صفحات منحصر به فرد برای هر تغییر کلمات کلیدی

همانطور که پیش تر گفتیم، در گذشته کلمات کلیدی معیار اصلی برای حضور یک سایت در نتایج SERP ( نتایج جستجوی جستجوگرها ) بودند و با انتخاب کلمات کلیدی و ساخت صفحات مختلف برای آنها، شما می توانستید در جستجوهای گوگل در رتبه ی خوبی ظاهر شوید.

هنوز هم افراد بسیاری فکر می کنند اگر برای کلمات کلیدی مرتبط با هم صفحات مجزایی ایجاد کنند ممکن است نتیجه ی بهتری بدست بیاورند. اما دیگر اینطور نیست و شما با این روش های منسوخ شده نمی توانید جایی در فهرست نتایج جستجوها داشته باشید.

به طور مثال قبلا وب سایتی که هدایای تولد می فروخت، صفحاتی درست می کرد با این عناوین :

  • هدیه تولد ویژه
  • هدیه خاص تولد
  • هدیه تولد سفارشی

اما در حال حاضر این روش از ساخت صفحات، بیشتر از آنکه برایتان سود داشته باشد، ضرر خواهد داشت ! البته خوشحالیم که این اتفاق افتاده است، چرا که در گذشته وب سایت ها پر از صفحات مختلف بودند که همه شان روی هم، به اندازه ی یک صفحه هم اطلاعات مفید برای کاربری که به آنها مراجعه کرده، نداشتند !

چگونه جلوی این موضوع را بگیریم

به جای اینکه به دنبال ایجاد صفحات مجزا برای کلمات کلیدی مشابه باشید، کلمات کلیدی صحیحی انتخاب کنید و در مطلبی که می نویسید همه ی آنها را بگنجانید. حتی اگر می بینید مطلبی که در گذشته نوشته اید نیاز دارد تا کلمات کلیدی اش کم و زیاد شود همین الان دست به کار شوید و تغییرات مد نظرتان را انجام دهید و فراموش نکنید که ویرایش مطالب قدیمی به اندازه ی نوشتن مطلب جدید برای گوگل اهمیت دارد.

این را در نظر داشته باشید که هنوز هم بعضی از الگوریتم های گوگل مانند پاندا (Panda)، مرغ مگس خوار (Hummingbird) و RankBrain، به طور مداوم به دنبال این هستند تا وب سایت هایی که از کلمات کلیدی بد و بی ارزش استفاده می کنند را شناسایی کنند.

6. فوترهای اسپم

فوترها ( پی نوشت ها ) اهمیت خیلی زیادی برای کاربران دارند.

تقریبا تمام کاربران وب عادت کرده اند که در فوتر یک وب سایت می توانند اطلاعاتی مانند موقعیت محلی شما، اطلاعات تماس، پروفایل شبکه های اجتماعی تان، کپی رایت و لینک های مهمی که کاربران ممکن است به آنها نیاز داشته باشند را پیدا کنند.

فوتر سایت IBM را ببینید :

فوتر اسپم

در فوتر سایت IBM، شما لوگوی شرکت IBM را در یک ستون مشاهده می کنید و در ستون های دیگر لینک های به بخش های اصلی وب سایت شرکت آی بی ام، مانند محصولات، خدمات و صنایع وجود دارد. همچنین ایونت ها، اخبار، مشارکت ها و … در ستون دیگر وجود دارد و در سایر ستون ها می توانید مواردی مانند تماس با ما، ارتباط با ما، شبکه های اجتماعی و … را مشاهده نمایید.

کاربری که وارد وب سایت این شرکت می شود، با مراجعه به فوتر آن، می تواند هر اطلاعاتی که نیاز دارد دسترسی داشته باشد را پیدا کند. حالا شما تصور کنید فوتر سایتی را ببینید که در آن صدها لینک و تگ مختلف وجود داشته باشد که عملا کاربردی برایتان نخواه داشت !

الگوریتم های پاندا (Panda) و پنگوئن (Penguin) گوگل، بطور مداوم ساختار وب سایت ها را چک می کنند تا در صورت استفاده ی بی رویه و نادرست از لینک ها و تگ ها (برچسب ها)، آنها را جریمه کنند.

پس تاکید می کنیم تا اطمینان حاصل کنید که پاورقی های شما اطلاعات خیلی ضروری و مهم مانند :

صفحات اصلی، درباره شرکت، اطلاعات تماس، مسائل کپی رایت، سیاست های شرکت، رسانه های اجتماعی شرکت و … که برای کاربران حائز اهمیت است را داشته باشد و اصلا اصلا برای بالا آمدن در نتایج جستجو، کارهای اشتباه نکنید !

7. مخفی کردن

یکی از تکنیک هایی که توسط سئو کاران کلاه سیاه صورت می گیرد، این است که تعداد زیادی لینک، تگ و متن را بصورت مخفی در صفحه قرار می دهند که نه برای کاربران آزار دهنده باشد و هم اینکه موتورهای جستجو آنها را استخراج کنند و در نتایج جستجو بالا بروند. استفاده از اسکریپتها و کدهایی که خزنده های گوگل را گول میزنند هم جزو دیگر مواردی است که توسط این سئو کاران استفاده می شود.

در گذشته گوگل خیلی در رابطه با این صفحات کند عمل می کرد و مدت زمان زیادی می کشید تا یک سایت متخلف از نتایج جستجو حذف شود، ولی الان تقریبا بلافاصله پس از تشخیص گوگل، این اتفاق می افتد.

راه حل این کار چیست ؟

گوگل همیشه می گوید : هدف اصلی شما از تولید کردن محتوا باید ارزشمند بودن آن برای برای کاربران سایتتان باشد، نه راه یافتن به نتایج جستجوی گوگل. چرا که زمانی که شما بتوانید مخاطبانتان را راضی کنید، خواه ناخواه به نتایج جستجو راه پیدا می کنید.

حتما این جمله ی گوگل را شنیده اید که « محتوا پادشاه است »؛ و یک پادشاه قدرتمند همیشه خیر و صلاح مردم خود که همان مخاطبان شما می باشند را در نظر می گیرد.

در آخر

از روش های بهینه سازی که گوگل از آنها متنفر است دوری کنید، چرا که جریمه شدن توسط گوگل یعنی پایان کسب و کار و فعالیت آنلاین شما. بدترین اتفاق برای یک وب سایت این است که توسط گوگل پنالتی بشود.

تلاش کنید تا با تولید محتوای قدرتمند و مفید، به کاربران خود هر آن چیزی که نیاز دارند را بدهید و مطمئن باشید زمانی که کاربران از شما راضی باشند، حتما گوگل تمام تلاشش را می کند تا شما را به صدر نتایج جستجوگر خود سوق بدهد.

 

 

منبع مطلب : 8 On-Page Optimization Techniques That Google Hates نوشته شده توسط ترجمه شده توسط روشا وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *