یکی از بزرگترین مسائلی که به رنکینگ و رتبه بندی وب سایت ها در گوگل و سایر موتورهای جستجو ضربه وارد می کنند، خطاهای رایج سئو هستند. خطاهایی که ممکن است به سادگی قابل رفع باشند، اما رسیدگی نکردن به آنها باعث ضربه های جبران ناپذیری خواهد شد. در این مطلب قصد داریم 19 خطای رایج سئو را با هم بررسی کنیم. پیشنهاد می کنیم پس از مطالعه ی مطلب، به سراغ وب سایت خود بروید و همه ی این 19 مورد را به دقت بررسی کنید.
دسترسی و ایندکس سازی
1. محتوای تکراری (duplicate content)
اولین و مهمترین نکته در لیست خطای رایج سئو محتواهای تکراری هستند. تصور کنید مطلبی داریم با عنوان سئو چیست ؟ و این مطلب را چند بار به سایت اضافه کرده ایم، چه مشکلی رخ می دهد ؟ بله، تشخیص اینکه کدام یکی از صفحات این مطلب در صفحه نتایج جستجوگرها قرار بگیرد، برای موتورهای جستجو سخت است. وقتی گوگل مجبور شود بین چند محتوای یکسان یکی را انتخاب کند، همه ی مطالب ما ضرر می کنند. چرا که توجه گوگل به چندین نسخه از یک مطلب تقسیم می شود و قدرت لینک از بین می رود.
یکی از راه هایی که در این مواقع می تواند به کار شما بیاید این است که برای مطلب اصلی خود، تگ کنونیکال در نظر بگیرید. این تگ به گوگل می گوید که کدام مطلب باید ایندکس شود و از سایر مطالب یکسان چشم پوشی شود.
2. تگ های Noindex فراموش شده
وقتی نمی خواهید موتورهای جستجو صفحه خاصی را ایندکس کنند، باید از تگ noindex استفاده کنید. یک چک لیست درست کنید و صفحاتی که نیاز نیست ایندکس شوند یا در نتایج گوگل باشند را با تگ نو ایندکس مشخص کنید. این خطای رایج سئو می تواند وب سایت شما را از پروسه ی سئو عقب بیندازد.
3. استفاده از iFrame ها
آی فریم یا Inline Frame یک فایل HTML در داخل یک فایل HTML دیگر در وب سایت است. از آنجا که این محتوا از نظر فنی در داخل کد صفحه وجود ندارد و از جای دیگر در حال خوانده شدن است، برای موتورهای جستجو نامرئی می شود و باعث می شود کیفیت صفحات سایت شما پایین بیاید.
همچنین آی فریم ها می توانند به سرعت لود صفحات و امتیاز صفحه آسیب بزنند و در معرض بد افزار ها قرار بگیرند. چیزی که نه بازدیدکنندگان وب سایت ها دوست دارند و نه موتورهای جستجوگر.
4. تعداد کلمات کم
اگر پست یا مطلبی که در مطالب اصلی وب سایت یا وبلاگ خود منتشر می کنید، تعداد کلمات کمی داشته باشد، از طرف گوگل محتوای کم ارزش طلقی می شود.
این بدان معنا نیست که شمارش کلمات مطلب، یک عامل رتبه بندی است، مهم این است که چیزی که کاربر به دنبال آن است را به او نشان دهد. اما متن هایی که خیلی کوتاه هستند، نمی توانند به طور کامل به یک موضوع بپردازند و نظر بازدیدکنندگان را جلب نمی کنند.
5. فلش (Flash)
فلش ها به قدری منسوخ شده اند که در تاریخ 31 دسامبر سال 2020، پشتیبانی از آنها از طرف مرورگرها به طور کلی پایان یافت. گذشته از این مسئله، غیر ممکن است که موتورهای جستجو محتواهایی که درون فایل های Flash قرار دارند را به درستی تشخیص دهند. استفاده از فلش ها، هنوز هم یکی از مهمترین گزینه در لیست خطای رایج سئو است.
AMP
استفاده از AMP باعث می شود که سرعت لود یک وب سایت برای کاربران موبایل، چندین برابر سریع تر از حالت عادی شود و در حال حاضر بسیاری از وب سایت ها نسخه ی AMP دارا هستند. بطور مثال اگر شما یکی از صفحات روشا وب را با موبایل خود باز کنید ( شاید الان هم با موبایل در حال مشاهده کردن هستید ) به طور خودکار به نسخه ی کم حجم AMP منتقل می شوید.
این را در نظر داشته باشید که در حال حاضر کاربران موبایل از کاربران وب برای گوگل اهمیت بیشتری دارند و اگر سایت شما برای موبایل بهینه نشده باشند، حتی رتبه بندی هم نمی شوند.
6. المان های منسوخ شده
برخی از المان های وب سایت هستند که توسط AMP قابل اجرا نیستند، چرا که نسخه ی AMP قرار است که با ساده ترین حالت ممکن وب سایت را برای کاربران لود کند. پس فراموش نکنید حتما از تگ ها و المان های استاندارد AMP استفاده کنید.
7. خطاهای CSS و JavaScript
استایل شیت های CSS و کدهای جاوا اسکریپت عموما با AMP سازگار نیستند. اطمینان حاصل کنید که کدهای شما کاملا با نسخه ی AMP بهینه هستند.
وضعیت HTTP
خطاهای سرور از جهات مختلف می تواند یک مشکل بزرگ باشند. خوشبختانه ابزارهای بسیار زیادی برای سئو وجود دارد که می توانید از آنها برای شناسایی صفحات مشکل دار وب سایت خود استفاده کنید.
8. وضعیت سرور کد 4xx
اگر صفحاتی دارید که ارورهای مختلف 4xx را نشان می دهند، به این معنی است که مشکل بزرگی برای رنک صفحات شما پیش آمده است و لینک های سایت شما به مرور زمان تضعیف می شوند.
9. وضعیت سرور کد 5xx
خطاهای 500-509 نشان می دهد که سرور شما نمی تواند نیاز بازدیدکنندگان وب سایت شما را برآورده کند و باعث افت پیج رنک شما خواهد شد.
HTTPS Certificate و پارامترهای سرور
10. محتواهای میکس
گوگل بارها و بارها اشاره کرده است که خطاهای مربوط به Mixed Content را جدی بگیرید و اخیرا مرورگر گوگل کروم اعلام کرده است که محتواهای Mixed Content را لود نمی کند.
اگر صفحه ای شامل محتوای امن (HTTPS) و نا امن (HTTP) باشد، در معرض حمله ی هکرها قرار دارد. صفحات HTTPS نباید به منابع HTTP دسترسی داشته باشند. این لینک های مشکل دار میکس را سریعتر درست کنید.
11. ورودی پسورد نا امن
ورودی پسورد نا امن <input type = “password”> که باعث می شود صفحه با HTTP لود شود و رمزهای عبور را معرض سرقت قرار دهد.
12. عدم تطابق نام های مشترک
اطمینان حاصل کنید که دامنه ی وب سایت شما که برای آن گواهی SSL ثبت شده است با نام نمایش داده شده در نوار آدرس مرورگر مطابقت داشته باشد. همچنین به خاطر داشته باشید که از آخرین ورژن TLS نیز استفاده کنید.
لینک ها و ریدایرکت ها
13. صفحات Orphaned
صفحاتی که هیچ لینکی به آنها داده نشده باشد، صفحات Orphaned یا یتیم نامیده می شود. به زبان ساده اگر می خواهید گوگل محتوای شما را شناسایی و ایندکس کند، باید راهی برای رسیدن به مطلب شما از طریق لینک های دیگر داشته باشد. صفحات Orphaned حتی وقتی در سایت مپ هم قرار بگیرند، باز هم ایندکس نمی شوند و در نتایج گوگل قابل مشاهده نخواهند بود.
14. لینک به صفحات ریدایرکت شده
بسیاری از افراد از سئوی کلاه سیاه استفاده می کنند که می تواند باعث از بین بردن سئوی یک وب سایت شود. آنها در یک صفحه کلمه کلیدی مهمی را قرار می دهند اما به صفحه ی دیگری ریدایرکت می شوند. که این هم کاربران را عصبانی می کند و هم موتورهای جستجو را. اگر کاربران نتوانند محتوایی که جستجو کرده اند را پیدا کنند و به صفحات مختلف منتقل شوند، وب سایت شما شامل یک خطای رایج سئو است و احتمالا به زودی پنالتی خواهد شد !
15. لینک هایی از صفحات بد
اگر وب سایتی که اعتبار خوبی ندارد یا شهرت بدی دارد به شما لینک بدهد، می تواند پیج رنک صفحات شما را پایین بکشد. برای رهایی از چنین اتفاقاتی از فرم Google’s disavow form استفاده کنید.
سرعت صفحه
سرعت لود شدن و بارگذاری صفحات فوق العاده مهم هستند، به همین دلیل همه ی وبمستران همواره در تلاش هستند تا سرعت لود صفحات سایت خود را به پایین ترین حد ممکن برسانند.
16. عدم استفاده از کش مرورگر
اگر از caching استفاده می کنید، سایت به جای لود کردن 100% مطالب برای هر بار بازدید، بخشی از مطلب را لود می کند. این امر باعث کاهش تعداد بایت ها از طریق شبکه می شود.
ویژگی های Hreflang
ویژگی های Hreflang که بصورت rel = “alternate” hreflang = “x” شناخته می شوند، به گوگل اجازه می دهد تا زبان صفحات سایت را تشخیص دهد و بتواند نتایج آن را به کاربران همان زبان نشان دهد. به طور مثال با این تگ می توانید به گوگل بفهمانید که زبان سایت شما فارسی است.
18. کانفلیکت های سورس صفحات Hreflang
Hreflang می تواند باعث ایجاد مشکل در موارد زیر بشود :
URL = rel های کنونیکال
URL های Hreflang متناقض
No self-referencing hreflang URLs.
19. نامعتبر بودن مقادیر Hreflang
همیشه از کد کشور و زبان کشور مناسب برای صفحات وب سایت خود استفاده کنید و از هر دو با هم استفاده کنید. هر دو را از هم جدا کنید، ابتدا کد کشور و سپس کد زبان کشور.
منبع مطلب : 19 Most Common SEO Errors That Hurt Your Rankings نوشته شده توسط Jon Clark ترجمه شده توسط روشا وب